Hej är hos KajsaBajsa så kapitel 17 kommer imon!

Pussss sötisar, tipsa om bloggen till alla

 

- Hon har en normal hjärtsekvens, säger läkaren med el plattorna och torkar sig i pannan. Men då höjs pipandet igen. Den lilla stund av lungt slutar och allt blir kaos igen. Pipandet blir högre och högre sen går det ut i en enda långt pipande. Ihärdigt och högt och jag ser på skärmen att det annars höjande och sänkande linjen som följer Jessicas hjärtslag blir till ett sträck. Jag kan inget läkar skit men till och med jag vet vad det betyder när linjen bildar ett streck och pipandet blir till ett enda tjut.
Jessicas hjärta har slutat slå.

Jag andas in och luften fastnar i min strupe. Jag står krampaktigt tryckt mot väggen och ser på när läkarena chockar och ger Jessica hjärt-och lungräddning. Jag hör ingenting längre, bara det eviga tjutet från hjärt-maskinen. Mina naglar borrars in i mina handflator men smärtan är skön. Jag kan inte andas och inte röra mig. Jag fryser men svettas på samma gång. Allting snurrar men är ändå helt glasklart. Jag känner min som domnad och kall inombords men samtidigt rusar känslorna huller om buller omkring i mig. Jag fattar ingenting men samtidigt förstår jag vad som händer. Jessica ligger död i sin säng. Hennes hjärta slår inte längre. Jag ser på läkarna att dom skriker en massa mediciner och andra saker men jag kan inte höra deras rop. Jag hör bara tjutet. Tjuter som aldrig slutar. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiip.....pip pip pip pip.
- Hennes hjärta slår av sig själv igen. Orden från den brunhåriga läkaren, Dr Grey som jag träffat innan skär igenom tystnaden i mitt huvud och luften som fastnat i min hals når mina lungor. Sen faller jag ihop på marken och allt blir mörkt.
Aj mitt huvud. Jag öppnar mina ögon och vrider på huvudet i den mjuka kudden. Jessica ligger bredvid mig och det rytmiska pipandet från hjärt-maskinen skenar inte eller är bara ett tjut. Det är normalt. Hon lever. Mina mungipor glider upp i ett stort leende men sen minns jag. Även fast hon lever så ligger hon i koma. Tysta tårar rinner långsamt ner för mina kinder och blötter ner min kudde. Minnen dyker upp i mitt huvud. Tjutet ringer i mina öron från när Jessicas hjärta stod stilla och bilder dyker upp när läkare sprang fram och tillbaka och tryckte in massor av mediciner i Jessicas kropp och chockade hennes hjärta med el plattor. Jag känner mig som ett tomt skal. Min bästavän lever men hon lever ändån inte.
- Hur mår du? frågar en kvinnas röst och när jag vänder mig om ser jag att det är Dr Grey.
- Bra, kraxar jag och måste harkla mig flera gånger för att få fram ett ljud som låter någolunda normalt.
- Vad bra, du svimmade förut men fick inga skador, säger hon och ler mot mig. Min blick glider mot Jessica och hon förstår vad jag menar.
- Hon mår också bra för tillfället, inga synliga hjärnskador och hennes hjärta fungerar som det ska.. hon har legat i koma i snart en vecka nu, säger Dr grey.
Jag nickar och försöker svälja en klump av gråt som fastnat i halsen. Jag ser upp i taket och snyftar till.
- Jag ska skriva ut dig nu, din mamma är på toa så hon kommer snart, säger hon och sen lämnar hon rummet för att hämta utskrivningspapperen. Jag gömmer ansiktet i händerna låter mig sen dras ner i ett djupare mörker av deprition än det jag varit i innan. Livet känns meningslöst och obetydligt. Jag vill inte leva längre, bara slänga bort det och dö. Dö..dö.
Däckens ljud mot asfalten surrar i mitt huvud och när mamma stänger av motorn och vi har stannat på vår uppfart kliver jag ur bilen och går stumt uppför trappan. Jag släpar mig upp för trappan utan att prata med mamma och när jag kliver in i mitt rum stänger jag dörren efter mig och låser. Jag står kvar så en stund, lutad mot dörren och andas, bara andas. Jag drar av min alla mina kläder och letar fram ett par svarta jeans. Drar en svart tröja över huvudet och plockar sen fram min svarta kajal. Jag håller den i handen ett tag men låter sen pennans svarta spets dra hårda svarta sträck runt mina ögon. Jag sotar så mycket jag kan och jag drar ut det svarta med fingrarna. Mina läppar färgar jag röda och sen plattar jag håret så mycket jag kan så det blir alldeles spikrakt. Jag rullar upp armarna på min svarta långarmade tröja och låter min blick glida mot skrivbordet. Jag ser mot linjalen och tar upp den. Jag rullar den mellan mina fingrar, sen bryter jag den i två delar. Där den brytits av är kanten taggig och sylvas. Jag andas in ett skälvande andetag och låter sen den vasa kanten få skära in i min arm. Det gör ont men jag fortsätter skära. Linjalens kant gör tunna små skärsår i min handled och lämnar raka skåror i huden. Jag stänger ögonlocken när jag sätter linjalen tillrätta för att skära det tredje sträcket och tänker på allt hemskt i världen. Jag tänker på Jessica och hur hon dog idag och smärtan i min arm förvandlas till en skön rättvis smärta. Jag skär och skär tills jag känner hur något varm och blött siprar ut ur en av skårorna. Det kommer inte mycket blod men tillräckligt för att jag ska känna mig nöjd. Jag sätter mig på sängen och ser ner på mitt verk. Min handled och arm är lätt rosa och smärtan strålar ut i fingrarna och upp i axeln. Jag blundar igen och lutar huvudet mot en av kuddarna. Sen somnar jag samtidigt som dom små dropparna av blod torkar.
- aa! flämtar jag till och ser mig omkring i rummet. Det har blivit mörkt.
- Fan!! säger jag för mig själv och går fram till spegeln. Det svarta runt mina ögon har försvunnit lite men jag ser fortfarande inte ut som samma gamla vanliga Maya. Jag strycker på mer läppstift på mina läppar och kollar sen ner på min arm. Skärsåren har dragits ihop och lämnat smala rosa ärr efter sig. Jag pillar bort det torkade blodet med min nagel men ser set tillbaka på min spegelbild. Jag drar borsten några gånger genom håret men låser sen upp dörren och går ut i korridoren. Dörren till Robins rum står öppet och prat och musik strömmar ut.
- Jävla unge, fnyser jag och springer ner för trappan. När jag kliver nerför sista trappsteget hör jag hur Robin rusar ut ur sitt rum men någon efter sig. Dom hoppar ner för trappan och Robin vänder mig mot honom när han får tag i mig ute i hallen.
- Maya vart ska du? Jag hörde om Jessica idag! Hur mår hon? hans frågor virvlar in igenom mitt ena örat och ut i det andra och jag ser frågande på honom. Hans blick glider neråt och han tar tag i min handled och ser upp på mig med uppspärrade ögon. Jag slitter åt mig handen och ser på honom. Över axeln på Robin ser jag vem det är som följt efter Robin. Alex.
- Har du skärt dig? säger Robin förskräckt
- Låt mig va, frsäer jag och vänder mig om och drar på mig mina jeffery Cambell
- Vafan ska du? frågar Robin
- På fest, säger jag och drar på mig min jacka
- Vart? och det är inte Robin som frågar utan Alex
Jag vänder mig mot honom och ser snett på honom
- Hos en kille som heter Henke, säger jag spydigt
- Henke? frågar Robin chockat? Henke som i Issas kompis Henke?
- Ja!
- Vi hänger med, säger Alex och tar ett steg mot mig
- NEJ!! sen rusar jag ut ur huset ochg slänger mig på min cykel.
Vinden spottar regnet i mitt ansikte medans jag cyklar mot skolan. Mitt hjärta dunkar i mina öron och jag kan knappast andas men jag cyklar så snabbt jag kan. Jag hoppar av cyklen i farrten och ställer in den i ett av cykel ställen. Mina fötter börjar gå mot skolbyggnaden. Det stora huset är svart och kusligt och framför den ser jag en mörk gestalt som det kommer rök ifrån.
Jag går fram till Issa och hon ser upp på mig och ler. Hon räker över ciggen till mig och jag drar in röken ner i mina lungor.
- Jag trodde inte du skulle komma.
- Jodå, svarar jag och fösöker låte kaxig men det låter väldigt fejkad och osäker
- Ska vi gå, frågar Issa och jag nickar till svar. Vi går en bit och jag känner hur nervositeten bubblar i min mage.
- Där framme är det, säger Issa och pekar mot en brunt hus. Man kan se hur mycket människor det är inne i huset genom fönsterna och musiken dunkar så högt att det hörs ut. Issa öppnar dörren och så fort dörren slås upp slår musiken imot oss som om någon tryckt upp en kudde i våra ansikten i ett försök att kväva oss. Vi kliver in över tröskeln och det är kaos. Folk som dansas, super och hånglar. Vi trycker oss rakt in i folkmässan och sen svänger Issa om och ger mig ett plast glas med någon genom skinlig vätska i. Hon ger mig täcken att jag ska svepa det så jag för muggen till munnen och klunkar i mig det. Det bränner i halsen och det smakar vidrigt. Issa formar orden v-o-d-k-a och jag förstår varför det börjar snurra lite i huvudet. Issa drar med mig in till mitten av allt folk och sen börjar hon hoppa runt som en galning tills hon slänger sig i armarna på någon kille som genast trycker ner sin tunga i halsen på.

Hinner tyvärr inte skriva idag men har börjat och vet precis vad som ska hända så ni får kapitel 16 imon!
VÄNTA MED SPÄNNING!!


vad kommer hända? Är Jessica död? Kommer hon leva? Ska Maya på festen? Vad kommer hända?


Ni får gärna tipsa om min blogg till andra :)

- Det är fest imon hos Henke, säger hon och pekar på en lång kille med kort brunt hår och skinjacka. Du borde komma, det finns mycket dricka, ler hon mot mig och jag nickar.
- Visst, vilket tid pch vart bor henke?
- Du kan möta mig här vid skolan imon vid 9:o, henke bor inte så långt bort här ifrån så kan vi gå ditt ihop, säger hon och jag blir chokad över hur trevlig hon är.
- Ee visst, säger jag. Fest jag? På en fredag, jag har aldrig varit på fest innan.

Robin låser upp ytter dörren och jag kliver förbi honom in i huset. Jag hade inte sagt ett ord till min tvillingbror på hela vägen från bussen. Jag kliver ur mina skor och hänger upp min jacka på kroken. Jag kan känna Robins blick i ryggen men jag glider upp mot mitt rum och slår igen dörren. Jag höjer upp musiken på högsta volym och mina väggar skakar. Jag sätter mig mitt i rummet på golvet, slår armarna om kroppen och gömmer ner huvudet mellan knäna. Golvet skakar och musiken skallrar i mina öron. Allt börjar snurra runt och min blick blir suddig. Sen slår jag i golvet. Jag har trillat ihop under musikens tryck. Golvet är kallt och dammigt och det gör ont i hela kroppen

Dörren slås upp och mamma springer in i rummet med fingrarna för öronen. Hon slänger sig mot mina högtalare och sänker. Sen glider hon ner bredvid mig på golvet. Hon lägger sig framför mig och ser in i mina blanka ögon.
- Gumman vad har hänt?
Jag svarar inte bara ser på henne utan att kunna se henne.
- Kom vi åker och hälsar på Jessica, säger hon och reser sig upp. Hon drar upp mig på benen och släpar med mig ner. Jag kliver i mina låga boots och sticker in armarna i jackan som mamma håller upp. Vi går ut och sätter oss i bilen och mamma börjar köra in mot stan.
När vi stannar utanför sjukhuset vaknar jag upp ur mitt döda tillstånd. Jag kliver ut och får plötsligt väldigt bråttom att komma in till Jessica. Jag börjar springa och slår upp dörrarna och rusar in. Alla inne på sjukhuset glor på mig men jag rusar mot hissen. Mamma hinner in till mig innan hissdörrarna stängs. Vi står tysta båda två och försöker kontrollera våra andetag. När vi stannar och dörrarna öppnas springer jag ut i korridoren igen och håller på att springa rakt in i en gammal tant på kryckor. Jag störtar in i rum 1144 men stannar upp lite innanför dörren. Jessica ligger i sin säng och Marie står och vattnar npgra blommor som hon fått skickade från olika släktingar och från några enstaka vänner i skolan. När hon hör att jag kommer ser hon upp och ler mot mig.
- Hej Maya, hur mår du?
Jag bara glor på henne och börjar sen gråta. Utan att jag hört att mamma kommit in så känner jag hur hon kramar om mig bakifrån. Marie går fram till oss och tar min hand.
- Der kommer bli bra, säger on men jag hör gråten och tvivlen i hennes röst. Hon ursäktar sig och går ut ur rummet. Jag vänder mig om mot mamma, kramar om henne men ber henne sen att gå efter Marie för jag vill vara själv med Jessica. Hon nickar och går ut. Jag går mot min bästa kompis och sätter mig ner i stolen som står bredvid hennes säng. Jag tar hennes hand i min och kollar ner på den. Hennes naglar har vuxit längre och är fortfarande målade sen jag målade dom. Jag börjar prata om min dag och jag berättar för henne om incidenten på killarnas toa och om mitt blåmärke på ryggen. Jag berättar för henne hur mycket jag saknar henne och hur mycket jag älskar henne. Jag berättar om hur mycket jag vill att hon ska vakna och medans jag pratar rullar tysta tårar ner för mina kinder. Jag pratar och pratar, jag berättar om att jag rökt och att Issa bjöd mig på fest men att jag inte ska gå. Jag blir tyst och smeker bara lätt med tummen över hennes handrygg. Då börjar pipandet från tv-maskinen som vissar Jessicas hjärtslag att pipa snabbare. Även fast jag inte kan något läkar fix så fattar jag att det inte är bra. Jag ser upp på hennes ansikte och jag grips av panik.
- Jessica!! JESSICA!! sluta vad gör du, SLUTA!!!
Det är som om hon vill vissa att hon hört mig när jag pratat med henne men jag önskar att hon kunde vissa det på något annat sätt. En massa läkare springer in i rummet och jag springer undan och ställer mig längs med väggen. Pipande blir högre och högre och snabbare och snabbare. Mitt huvud snurrar och jag kan höra mina hjärtslag och andetag. En sköterska springer in i rummet med en elchock maskin på ett rullbord. Hon ställer sig bredvid sängen och räker en av läkarna två plattor som är kopplade till maskinen. Dom andra läkarna skriker ut olika mediciner och andra konstiga ord. Någon har rivit av Jessica hennes täcke och kläder så hon ligger med brösten blottade inför alla i rummet. Läkaren med el plattor tar på någon kräm på plattorna och skriker sen KLAR!!
Sen trycker hon en av plattorna längs med Jessicas högra sida och den andra rakt över hjärtat. Inget händer pipandet blir högre och läkaren skriker åt sköterskan att höja styrkan. KLAR!! Dom chockar Jessica igen. Ingen skillnad. KLAR!! Pipandet sänks och går ner i det normala som det ska va.
- Hon har en normal hjärtsekvens, säger läkaren med el plattorna och torkar sig i pannan. Men då höjs pipandet igen. Den lilla stund av lungt slutar och allt blir kaos igen. Pipandet blir högre och högre sen går det ut i en enda långt pipande. Ihärdigt och högt och jag ser på skärmen att det annars höjande och sänkande linjen som följer Jessicas hjärtslag blir till ett sträck. Jag kan inget läkar skit men till och med jag vet vad det betyder när linjen bildar ett streck och pipandet blir till ett enda tjut.
Jessicas hjärta har slutat slå.

När Paul rycker upp mitt huvud igen med hjälp av mitt hår spottar jag vatten omkring mig och skriker ur smärtan då hårstårn rycks ur från roten när han drar i mitt hår.. Paul och dom börjar skratta och yla något om, vi döper dig här i Jesus namn AMEEEN!! skriker dom och trycker ner mig igen. Han släpper mitt hår och slår till mig i ryggen sen lämnar dom toaletten. Jag sitter med huvudet hängandes över toalett sitsen och det droppar vatten överallt omkring mig. Sen känner jag en hand på min axel och jag skriker till och vänder mig om och sparkar instinkfullt ur med benet. Jag träffar men sen ser jag att det är inte Pauls smalben jag sparkat på. Utan Filips.
- Aaajjj, säger Filip och glider med handen över hans smalben. Han ser på mig och jag ser det jag absolut inte vill se just nu i hans ögon. Sorg.
- Filip förlåt mig, viskar jag med han avslutar mig med att höja handen.
- Maya, vafan är detta? Dom mobbar dig på hög nivå, viskar Filip och försöker låta lugn men jag hör att under den spelade lugnet så bubblar ilskan över vad han nyss sett.
Jag öppnar munnen för att säga något men stänger den igen.
- Maya, du hade nyss huvudet i en toalett och, han kryper närmre och drar upp min tröja på ryggen innan jag hinner protestera. Han trycker fingret mot min hud där Pauls hårda knyttnäve träffade för en stund sen och jag förstår vid smärtan att den håller på att blomma upp ett stort blåmärke mitt på ryggen.
- Och du har ett stort blåmärke på ryggen, och massvis på armarna, säger han när han ser mina armar. Jag hörde allt, jag var i båset bredvid, säger han och ser på mig. Sen sträcker han fram en hand och torkar bort några av mina tårar. Han ställer sig upp och sträcker ut handen för att hjälpa mig upp. Det gör ont överallt. Min rygg värker och mina ben skakar. Mitt huvud dunkar och jag stapplar långsamt förbi Filip för att se mig själv i spegeln. Mascaran och sminker är en röra och mitt hår står åt alla håll. Jag försöker torka bort det mesta svarta under ögonen men det är lönlöst. Tårarna tränger fram ur ögonen när jag lägger mina händer på mitt huvud. Dörren öppnas in till toaletten och jag hör ljudet av flera rösten som kommer in. Jag vänder mig inte om men jag ser i spegeln att det är Alex och Robin och deras gäng. Det gör ont överallt. Jag står med händerna på huvudet och försöker stoppa smärtan medan alla kollar på mig. Jag ser i Robins och Alex ansikten att dom är chockade att se mig här inne på killarnas toalett. Sen tar Robin två steg fram till mig och lägger sin arm omkring mig. Han kramar om mig och tar ner mina händer från mitt huvud. Min underläpp börjar darra och han trycker mig intill sig.
- Vad har hänt Maya? Vad gör du här inne? Varför gråter du? han ställer en miljon frågor men jag vet att han redan vet svaret. Jag kan inte svara men jag börjar gråta igen istället och drar händerna genom mitt toviga hår och låter fingrarna glida över mitt ömma huvud. Det är tyst och Robin vänder mig mot honom och ställer om alla hans frågor igen. Som om jag vore dum i huvudet. Då tar Filip ett steg fram mot oss.
- Paul och dom tryckte nyss ner Mayas huvud i toaletten och slog henne riktigt hårt i ryggen. Hon har fått ett stort blåmärke där, säger han
Robin vänder sig om mot honom och ser konstigt på honom.
- Och vem är du?
- Filip, Mayas vän, vem är du? svara han kort på Robins kaxiga fråga
- Robin, Mayas bror? Om du nu vet vad som hände och var här, varför gjorde du inget? frågar han skarpt
- Jag var inne i ett utav båsen?
Jag ser på Robin hur arg han är och att han tänker svara något spydigt tillbaka men jag svarar åt Filip istället.
- Han kunde inte gjort något utan att han också hade blivit slagen, och du ska inte säga något Robin du gör ju knappast någonting när du är i närheten, säger jag vänder mig bort från honom och börjar gå mot utgången. Men innan jag hinner fram till dörren fångar Alex in mig i hans famn. Även fast jag är arg på honom så känns det skönt när han drar in mig i hans armar. Men jag bryter mig los endå och springer ut i korridoren. Där är allt tomt och mina skors klickande mott det kalla sten golvet ekar omkring mig. Jag tar tofsen jag har i håret och gör om hästsvansen för att fösöka göra så att mitt hår inte ser allt för blött ut och torkar bort lite mer av det svarta jag har under ögonen innan jag öppnar jag dörren till klassrumet.
Allas blickar vänds mot mig och när jag ser mot vår lärare Rickard ser jag att han sveper med blicken över mig över sina runda glasögon med sina ögonbryn uppe vid det lilla hårfäste han har.
- Hejsan Fröken Maya, vad kul att du kunde komma och göra oss sällskap trots allt på denna engelska lektion, säger han spydigt och låter sen blicken vandra från mig till min plats längs bak.
- Gå och sätt dig på din plats och börja läsa gloser, säger han bryskt och släpper mig med blicken för att fortsätta kolla in i sin dator som han har framför sig.
Jag nickar och skyndar mig bak till min plats. När jag passerar Allison hör jag hur dom fnittrar över mitt blötta hår och mitt utsmetade smink. Men när jag går förbi Pauls bänk tar han tag i min handled bara för att stoppa mig tillräckligt länge för att jag ska höra hans tysta pik.
- Men Maya, jag trodde det bara var hundar som brukade dricka ur toan? Men du kanske gillar doggy style? sen ger han mig ett elakt leende och släpper mig för att kunna vända sig mot Rasmus och Biffen och ge dom varsin High-five. Jag sätter mig tungt ner i min bänk och börjar läsa igenom glosorna.
Klockan ringer ut och jag vacknar upp ur min sömniga dvala. Jag glider ur bänken när alla andra i min klass lämnat rummet. Jag tränger mig igenom en massa människor som står vid deras skåp och som för en högt oväsen. Jag hör viskningar omkring mig och mitt namn nämns några gånger i viskningarna. Kalla droppar från mitt blöta hår trillar ner från min slarviga tofs och glider ner inför tröjan i nacken.
Mina klackars dova klackande hörs runt omkring mig och när jag bestämt stänger skåpet och ser mig om ser jag hur flera huvuden vänds bort från mig. Jag börjar gå. Mina handflator trycker mot det kalla fönstret på dörren och den öppnas med ett litet klick. Jag går ut på skolgården och drar ner luften i mina lungor i ett stor andetag. Sen styr jag stegen mot den del av skolan där jag aldrig tidigare varit.
Bakom skolan inne i en liten skogsdunge finns rök rutan. Eller det är ingen rök ruta. Det är en hemlig plats där alla som röker står. Fast den är inte hemlig. Alla på skolan vet vart den ligger och alla vet att den finns. Förutom lärarna. Mina klackar sjunker ner lite i det torra frusna gräset. Där mot den gröna stugan står Isabella och resten av skolans "coola" skolkare. Hon rynkar sin pannan och drar in ett djup blås från sin cigarett när hon ser att det är jag.

- Hej, säger jag försiktigt
- Hej, svarar Isabella och ser på mig
- Maya, förklarar jag och i min hjärna undrar jag om jag ska sträcka fram handen för att skaka hand eller om det är fel?
- Isabella men du kan säga Issa, alla säger det, säger Issa och ser sig omkring på det lilla gäng mörkt klädda människor som står omkring henne och förundrat ser på mig med var sin cigarett mellan fingrarna.
- Kan- kan, stammar jag och måste harkla mig för att få fram orden.
- Kan du vad? frågar Issa och hennes ögonbryn försvinner upp under hennes svarta lugg.
- Kan jag få en cigarett? frågar jag och kollar ner i marken
Issa börjar skratta och när jag ser upp ser jag hur hon drar sin hand genom sitt kortklippta hår.
- Trodde inte du va någon som rökte, men visst, säger hon och fiskar upp sitt cigarettpaket ur fickan och kastar det till mig. Jag fångar det i sista sekund och väldigt klumpigt. Mina fingrar är frustna och skakiga när jag öppnar paketet. Jag slänger tillbaka paketet till Issa och då kliver hon fram mot mig med sin rosa tändare i högsta hugg. Jag sväljer och håller fram cigaretten mellan mina fingrar och låter henne tända den. Hon ser på mig med intensiv blick och jag för den darrigt till munnen. Jag drar in och sen börjar jag hosta.

Issa skrattar åt mig men sen ler hon lite mystiskt. Hon börjar förklara för mig hur jag ska göra och efter en stund har jag vant mig och får inga enorma slämmiga hostattacker efter varje blås. Vi står där länge och röker och pratar. Jag kan höra hur det ringer in och ut från lektioner och jag är medveten om att jag missar många lektioner som jag egentligen borde gå på. Issa ser på mig efter att jag har ståt tyst en stund.
- Du bör nog fimpa den där nu?
Jag kollar ner och ser att min cigarett nästan är slut och jag slänger ner den på marken och trampar på den. Jag ser upp på henne igen.
- Vill du ha en till? frågar hon förbryllat
- ja gärna, säger jag med en röst lika ynklig som en mus tysta pipande
- Okej, säger Issa och rycker på axlarna.
Det här är inte dom människorna jag brukar umgås med, ändå känns det skönt att få dränka mina sorger i en dimma av rök, mörka röster omkring mig och av känslan att bara få stå här och ingen som varken viskar eller ser på mig med en blick full av hat. Mina tankar avbryts av Issas röst när hon tilltalar mig och jag ser upp på henne från fläcken på ett av träden framför mig som jag studerat.
- Det är fest imon hos Henke, säger hon och pekar på en lång kille med kort brunt hår och skinjacka. Du borde komma, det finns mycket dricka, ler hon mot mig och jag nickar.
- Visst, vilket tid pch vart bor henke?
- Du kan möta mig här vid skolan imon vid 9:o, henke bor inte så långt bort här ifrån så kan vi gå ditt ihop, säger hon och jag blir chokad över hur trevlig hon är.
- Ee visst, säger jag. Fest jag? På en fredag, jag har aldrig varit på fest innan.

Håller på med ett inlägg, men det är skit svårt så jobbar på det! Det komme jag lovar! Men vill ju lägga upp bra kapitlar inte skit!;*

KRAM

Haft lite berättelse skrivkramp, men imon lovar jag att det kommer ett nytt kapitel. Så vänta med spänning!

Vad ska hända, Vad kommer Filip säga? Hur blir det med Alex? Och kommer Jessica överleva?
Jag glider ner med händerna längs med hans bröst och tar sen tag i kanten på mina trosor. Sen ligger även dom på golvet. Jag tar ennu ett steg mot Filip och lägger mina händer omkring hans hals. Jag kysser honom på nyckelbenen och sen börjar jag backa tills vi ramlar ner i hans säng. Jag kysser hans läppar och smeker med mina händer över hans rygg. Jag känner hur han ryser till och söker sen med händerna uppåt tills jag flätar in dom i hans hår. Jag nafsar honom försiktigt i örsnibben och sen kollar jag på honom igen.
- Filip, jag vill ha sex med dig.
Han drar efter andan men sen böjer han ner sitt huvud och kysser mig samtidigt som jag drar av honom hans byxor.

Filips hjärta dunkar i mitt öra. Han är varm och mitt huvud vilar mot hans nakna bröst. Han andas djupa andetag och det verkar som att han somnat. Tanken på att jag för en stund sen både var under och över honom känns helt ofattbar. Varför gjorde jag det? Eller jag vet varför. Min bästavän ligger i koma, jag vill vara med Alex men han vågar inte vissa att han gillar mig offentligt. Det kändes bara skönt att vara med någon som jag knappt känner som inte kan såra mig så djupt. Jag sätter mig upp och håller täcket för mina bröst. Fan varför tog jag av mig kläderna så långt bort. Jag vänder mig om mot Filip för att se om han sover. Hans ögon är stängda och han andas tungt. Nu efteråt känns hans nakenhet så obekväm och att jag för kanske en timme sen tog av mig alla mina kläder och stod helt naken framför honom, den tanken får mig att skruva på mig och bli röd som en tomat i ansiktet. Jag måste här ifrån. Jag reser mig upp och springer tyst fram till mina kläder. När jag tittar upp efter att ha knäppt knappen på mina jeans ser jag att Filip har vaknat. Han halv sitter upp i sängen och hans hår står åt alla håll.
- Ska du gå? frågar han sluddrigt och gnuggar sig i ögonen
- Aa, allt det här känns väldigt... hmm pinsamt, så jag måste liksom gå nu för... aa jag fick en liten blackout förut, säger jag och man kan nästan ta på den skamsna generade tonen i min röst
- Aha, aa okej, säger han och han blir plötsligt också väldigt röd om kinderna
Jag vänder mig om och går ut ur hans rum, springer ner och tar på mig mina yterkläder. Min cykel ligger exakt där  jag slängde den och när jag lyfter upp den är sadeln alldeles blött. Jag sveper med armen över den och sen börjar jag cykla hem igen. När jag kliver in över tröskeln är det som om inget har ändrats. Jag trodde att sex med Filip skulle få mig att sluta vara så borta. Men jag känner mig fortfarande domnad.
- Mamma jag går upp på mitt rum, skriker jag till mamma och börjar gå mot trappan
- Men vill du inte äta först, maten är klar, säger hon och sticker ut huvudet från köket
- Jag är inte hungrig... mummlar jag och är halv vägs upp genom trappan.
Jag går in till badrummet och startar duschen. När jag ställer mig under vattnet höjer jag upp temperaturen. 38 grader, 40, 41, 42, 43!! Min hud bränns, det gör ont men det är skönt. Jag tvålar in mig och låter vattnet elda min hud sen sänker jag drastiskt värmen till iskallt och låter vatten kallt som is skölja över min kropp.
Jag glider in på mitt rum och smörjer in mig, sen drar jag på mig min pyjamas och lägger mig i min säng även fast att klockan bara är 6. Jag rullar in mig i täcket tills jag ligger som i en kokong sen sluter jag ögonen och somnar.
3 dagar senare!

Jag har varit som död dom tre senaste dagarna och bara suttit i mjukis och ätit glass hela dagarna. Jag har gått upp i vikt och mitt hår är skitigt. Mamma och jag hade varit hos doktorn igår för att kolla om jag kunde gå till skolan och till min besvikelse fick jag det. Vi hade också hälsat på Jessica. Mamma hade varit tvungen att åka hem men jag hade suttit bredvid henne och pratat med henne om vad jag hade gjort. Haft sex med Filip då. Jag hade pratat med henne helt normalt och jag kunde höra hennes svar i mitt huvud. Hur hennes röst blev helt ljus när jag berättade om Filip och hur hon skrek ut frågan, DU GJORDE VAD?? Jag hade tagit med mig mitt rosa nagellack i jackfickan. Det nagellacket som jag visste att Jessica älskade så jag satte mig och började fila och måla hennes naglar och tå naglar. Så hon skulle känna sig fin. Men sen när jag inte var sysselsat med att prata med mig själv och måla Jessicas naglar... började jag gråta. För även fast jag kunde gissa vad Jessica skulle svarat och höra hennes röst så var det bara en röst i mitt huvud. Det var inte Jessica som svarade. För Jessica låg framför mig. Med stängda ögon, en tub i halsen och med en massa maskiner kopplade till hennes kropp. När mamma kom tillbaka för att hämta mig, hittade hon mig liggandes bredvid Jessica. Jag låg och kramade henne och låg med mitt ansikte gömt i hennes blonda hår. Jag tittade upp på mamma när hon kom genom dörren och mitt ansikte var helt fläckigt.
Min väckarklocka börjar tjuta och jag slänger ut en hand för att få tyst på den. Den tystnar och jag öppnar ögonen och ser upp i mitt tak. Dags att gå till skolan. Jag visste att Filip hade börjat i skolan nu och jag var spänd för att träffa honom. Vi hade inte pratat sen... sen vi hade haft sex. Men jag var rädd också. Den där igenkända obehagliga suget i magen började smyga sig på mig. Jag skulle till skolan idag igen. I skolan där Paul och dom var. I skolan där alla hatade mig. Dom flesta i min ålder älskade att var sjuka, den första dagen men sen hatade man att vara sjuk. Jag älskade att vara sjuk. Hur sjuk jag än var så var det bättre en att gå till skolan och bli ner slagen och få kränkande ord slängda rakt i ansiktet av Paul.
Jag reser mig upp och mina fötter nuddar det kalla golvet. Jag går fram till spegeln och mitt hår ser ut som om en ko har skitit i det. Jag släppar fötterna efter mig in till badrummet och låter sen vattnet sila bort all smuts och svett från natten. Jag slänger på mig några kläder, satter upp håret och går ner till köket. Jag skulle nog egentligen kunna passa bland dom coola, om man kollar på mina kläder. Jag var inte så intresserad av mode men med en mamma som designer och som är helt galen i kläder så bestod dom flesta av mina plagg i min garderob av märkes kläder. Märkes väskor, skor, smycken och solglasögon. Både designade av min mamma men också av andra märken. Men mina kläder gjorde inte precis mig mer om tyckt.
Nere i köket möter mamma mig med ett stort leende.
- Titta gumman, skorna från Jeffery Cambell som jag beställde åt dig har kommit. ÅÅÅ se dom passar perfekt till det du har på sig idag, du måste ha dom på dig, säger mamma och håller upp ett par splitter nya designer skor framför näsan på mig.
- Tack mamma, säger jag och tar åt mig av gröten hon dukat fram på bordet
- Och inte nog med det, mammas nya jacka som ska vara med i sommar kolektionen har kommit så... varsegod! Den blir din, säger hon och ler ännu bredare mot mig.
- Tack mamma, mummlar jag med munnen full av varm gröt. Hon ler mot mig med glittriga ögon och håller fram jackan. Jaha jaja jag fattar mamma, jag tar emot den och trär in armarna i den.
- ÅÅ den sitter perfekt, precis så jag designade den, tyget jag valde blev ju finare en jag trodde, mummlar hon och går runt mig och känner och kollar på jackan från alla hål. Det är så det brukar va, jag får tonvis med kläder från mammas kolektion innan den kommer ut, och sen fungerar jag som en mänsklig provdocka.
När både jag och Robin är klara står mamma i hallen för att försäkra sig om att jag tar på mig mina nya skor och jacka sen står hon och ler i dörren när hon vinkar hejdå till oss.
Medan alla andra elever sitter och skriker och tjuter i bussen sitter jag och stirrar ut genom fönstret och låter musiken i mina hörlurar spränga mina trumhinnor. Jag hinner in i skolan innan Paul och dom ser mig, men visst det hindrar ju inte dom att inte ge sig på mig inne i skolan. Men om jag kanske är tillräckligt snabb vid mitt skåp så kan jag springa och gömma mig inne i klassrummet tills vi börjar. Jag går raka vägen fram till mitt skåp och låser upp det. Men precis när jag tagit ut mina matte böker slås mitt skåp igen framför mig. Jag blir så rädd så jag tappar bökerna i golvet och jag böjer mig snabbt ner efter dom. När jag reser mig upp igen ser jag att Allison och hennes blonda kopior står framför mig. Hon tuggar tuggumi och ser på mig med en nedlåtande blick.
- Nya skor ser jag att du har... ee fina, säger hon och låter väldigt sarkasmisk och rynkar sin perfekta panna
- Tack Allison, mummlar jag glor ner i marken
- Det vore synd om någon råkade trampa på dom så dom blir smutsiga, säger hon men en sur röst sen tar hon ett steg fram och kliver mig på tårna.
- Opps!! säger hon med fejkad chock och sätter en hand framför munnen som ser ut som ett o.
Jag svarar inte. Då ramlar hennes tummumi ner på min mattebok. Mitt ansikte vrids till en grimas och jag ser upp på henne. Hon rycker på axlarna och ser på mig.
- Sorry, var inte meningen. Men trippa iväg nu i dina designer skor och kläder så ses vi sen, säger Allison och hennes röst är bitter. Jag trycker mig förbi henne och när jag är några steg bort hör jag henne säga till sina plastdockor.
- Jävla designer unge, och det ljusa skrattet från den blonda lilla gruppen bakom mig fyller korridoren. Jag smitter in i klassrummet och sjunker ner på min bänk längst bak.
Första lektionen flytter på bra. Jag är duktig på matte och tiden går snabbare än jag vill. När klockan ringer för rast betyder det att jag måste hitta något annat ställe att göma mig för Paul och dom. Under hela lektionen hade jag undvikit hans elaka blickar och tagit omvägar runt hans bänk för att han inte skulle göra något men så fort jag kommer ut i korridoren så tar någon tag i min tröja.  Jag drars bakåt och försöker ta mig lås men det går inte. Sen är vi inne på killarnas toalett. Dom drar in mig i ett bås och öppnar locket. Jag vet vad dom ska göra och jag kämpar emot och sparkar med mina sylvasa klackar överallt där jag kommer åt men sen måste jag dra för andan när mitt ansikte trycks ner i toaletten och vattnet blötter ner hela mig. Upp i luften igen, andas, vatten. När Paul rycker upp mitt huvud igen med hjälp av mitt hår spottar jag vatten omkring mig och skriker ur smärtan då hårstårn rycks ur från roten när han drar i mitt hår.. Paul och dom börjar skratta och yla något om, vi döper dig här i Jesus namn AMEEEN!! skriker dom och trycker ner mig igen. Han släpper mitt hår och slår till mig i ryggen sen lämnar dom toaletten. Jag sitter med huvudet hängandes över toalett sitsen och det droppar vatten överallt omkring mig. Sen känner jag en hand på min axel och jag skriker till och vänder mig om och sparkar instinkfullt ur med benet. Jag träffar men sen ser jag att det är inte Pauls smalben jag sparkat på. Utan Filips.
Jag står i mitten av rummet och just när jag hör hur mamma tar ett steg in i rummet kollar jag upp och går fram till Jessica. Jag ser först på hennes ansikte. På hennes blonda hår som ligger utspritt på den vita kudden, ögonlocken som är stängda över hennes mörka ögon och hennes annars så rosa kinder som är alldeles bleka nu. Jag lägger min hand över hennes och snyfter till igen. Jag kramar hennes hand och sen brister allt. Jag böjer mig ner över min bästa vän och kramar om henne. Alla står tysta så dom tysta ljuden som ingen annars tänker på fyller rummet, pipandet från tv maskinen, droppets droppande, mammas och Maries snyftande, Mikaels tysta klago rop, Rolft tysta tårar och mitt hulkande när jag ligger över min bästa kompis näst intill livlösa kropp.
Jag kan inte slitta blicken från Jessicas ansikte och min tidsuppfattning försvinner helt. Hennes slappa hand ligger helt stilla i min och jag kramar hårt om den. Jag har dragit en av stolarna i rummet intill sängen så nära det går och nu var det bara jag som var kvar i rummet. Dom andra hade gått för 40 minuter sen för att gå ner och äta lite nere i kaféterian. Mamma hade tjatat på mig att jag skulle följa med, att jag behövde äta något men jag var inte hungrig. Det hade gått 3 timmar sen jag gått in i Jessicas rum och sett henne för första gången efter hennes operation och hon hade inte vaknat än. Alla hade suttit näst intill tysta hela tiden men några gånger hade det kommit in en sköterska för att se hur Jessica mådde och sånt. Ibland hade några ord yttrats men den största tiden hade allt varit tyst. Jag har slutat gråta och mina ögon känns helt torra. Ljudet av dörren som öppnas och hur några skor kommer in och slår sig ner i stolar och ställer sig inlitt några väggar når mina öron. Men jag reagerar inte. Inte ens när jag ser hur Marie sätter sig i stolen på andra sidan av Jessicas säng rör jag på mig. Jag känner mammas varma hand på min axel men jag rör mig inte ur fläcken. Mamma sätter sig på huk framför mig. Jag har fortfarande ögonen bara på Jessica men hon ger sig inte. Hon tar en utav mina händer som kramar hårt om Jessicas hand och sen lägger hon sig fria hand på min kind och trycker mig mot henne så att jag måste kolla på henne.
- Gumman det är sent och mörkt ute, du har blivit utskriven så vi kan åka hem nu, säger hon med len röst
- jag vill inte åka hem, andas jag ut och ser uttryckslöst på henne
- Gumman vi kan åka hit i morgon igen, du ska inte gå till skolan imon för du har precis operarats och..., hon säger inte mer men fortsätter att se på mig med ögon som är full av medlidande
- Jag vill inte åka hem, upprepar jag och min underläpp börjar darra
- Gumman du måste sova lite,
- snälla, säger jag och kan knappt prata för min underläpp darrar så mycket
- Gumman, det går inte... kom nu, hon drar upp mig ur stolen och jag kämpar emot men hon är starkare en mig och medans jag strettar emot känner jag hur Jessicas hand glider ur min. Jag slutar att kämpa emot och går med mamma ut ur rummet med tårarna rullandes ner för mina kinder. Jag sätter mig i bilen och spänner på mig bältet, lutar huvudet mot fönstret och kollar ut på sen bruna byggnaden. Mamma kör ut från sin p-plats och sen ser jag hur byggnaden börjar komma längre och längre bort.

Jag märker inte enns att vi är framme. Bilen har stannat och jag ser att vi står på våran uppfart, jag kan se vårat hus och jag har sett när vi körde in på vår gata men jag fattar inte att vi är framme förens mamma rör vid min axel och säger med len röst, vi är framme nu. Oj, jag rycker till och vänder mig mot henne med chockad min innan det går upp för mig att att vi är hemma.
- aha, oj okej, säger jag förvirrat och öppnar dörren. Mamma hjälper mig in och jag tar stelt av mig mina skor och min jacka. Utan att säga något till mamma vänder jag mig om och går mot trappan. Mina fötter släppar sig upp för varje trappsteg och när jag är uppe hör jag musiken som strömmar ut ur Robins rum. Jag hade inte pratat så mycket med min bror sen det där hade hänt på skolgården. Jag visste ju att Robin visste att jag blev mobbad, men han hade aldrig varit nära någon gång när Paul och dom gav sig på mig. Men då stod han bara några meter bort och han gjorde ingenting. Jag uppfattar också Robins röst, sjunger han? Nej, han pratar med någon. Hans dörr öppnas och musiken dunkar ut i korridoren. Robin kliver ut skrattandes så han nästan måste vika sig dubbelt och efter honom kommer den personen som jag minst av alla vill träffa. Alex.

Alex kommer skrattandes ut efter Robin och båda två stannar upp när dom ser mig. Alex ser rakt in i mina ögon och han ser väldigt tveksam ut. Jag ser på honom med trött blick, sen vänder jag mig bara om och går på stela ben in i mitt rum och stänger dörren efter mig. Jag går fram till min säng och skjunker ner på den. Stirrar rakt ut i luften. Jag har helt och hållet stängt av min hjärna. Alla mina tankar rinner genom mitt huvud som seg sirap men jag låter det bara få vara så. Allt är så trögt, jag orkar inte. Efter en stund av bara stirrande öppnas min dörr och Alex kommer in. Jag ser inte på honom, men jag ser honom i ögonvrån. Han sätter sig bredvid mig på sängen. Vi sitter där ett tag tills han bryter tystnaden.
- Robin cyklade till Ica för att köpa läsk, jag orkade inte hänga med så jag tänkte kolla hur du mådde, säger han lite halv försikigt och ser på mig. Jag reagerar inte, jag varken ser eller svarar honom och jag rör inte ett enda finger. Han lutar sig fram mot mig och sen känner jag hans läppar mot min hals, dom går uppåt. Han drar in mig i hans famn och hans doft smyger in i mina näsborrar. Hans läppar är fortfarande mot min hals. Han lyfter lite på sitt huvud och glider med sina läppar längs min haklinje. Sen ger han mig en puss på kinden. Under hela denna händelse har min hjärna vaknat och den går nu på hög varv. Minnen rusar om kring i mitt huvud och sen reagerar min hand och SMACK!! Min hand träffar hans kind med sån kraft att han slungas lite åt sidan. Jag reser mig upp och ställer mig mot honom med ilsket stirrande ögon.
- HUR FAN KAN DU KOMMA OCH BÖRJA KYSSA MIG NU?? EFTER ATT JAG GÅTT IGENOM EN OPERATION FÖR ATT RÄDDA MIN BÄSTA VÄN SOM INTE VAKNAR FÖR HON LIGGER I KOMA, skrik gråter jag och min röst spricker lite på ordet koma. Men jag är inte klar, orden forsar ur mig med sån fart och kraft att det sprutar ur mig.
- DU KOMMER HIT EN DAG OCH SÄGER ATT DU GILLAR MIG, VI HÅNGLAR EN HEL DAG!! MEN SEN I SKOLAN KAN DU INTE ENS GE MIG EN BLICK, OCH DU ÄR FÖR JÄVLA YNKLIG FÖR ATT HJÄLPA MIG NÄR PAUL OCH DOM GER SIG PÅ MIG!!! jag kokar och gör en paus för att andas men fortsätter igen innan han hinner svara
- SEN KOMMER DU HÄR NU, OCH TROR ATT DU KAN KYSSA MIG OCH ATT JAG VILL KRAMAS MED DIG?? MEN TÄNK, NEE DET VILL JAG INTE, FÖR JAG VILL INTE HA NÅGON KILLE SOM INTE VÅGAR VISA ATT HAN GILLAR MIG!!
Alex reser sig upp och går fram mot mig som om han ska krama mig men SMACK!!
Min hand lämnar ett ilsket rött märke på hans kind. Jag vänder mig om och rusar ner för trappan. Mamma sticker ut huvudet från köket och kollar konstigt på mig. Jag drar på mig min jacka och hoppar i skorna, sen ropar jag till henne medans jag är halv vägs ut genom dörren att jag går ut och går. Jag slänger mig på min cykel och cyklar iväg utan att veta vart jag ska förens jag stannar utan för Filips hus. Omedveten om att det var ditt jag cyklade förens jag är framme. Jag slänger cykeln på hans gräsmatta och springer fram till dörren och ringer argt på dörrklockan och sen slår jag några hårda slag på dörren. Ingen öppnar.
- FILIP!!! FILIP!! ÖPPNA FÖR I HELVETE!!!
Dörren öppnas och en chockad Filip utan tröja och i bara mjukisbyxor öppnar dörren.
- vad i, säger han men han hinner inte avsluta meningen förens jag hoppar på honom och kysser honom. Vi ramlar in i väggen och hans armar har han chockat utsträckta längs sidorna. Han står så en stund medans jag klänger mig fast på honom och kysser honom med en brinnande iver. Sen sänker han armarna och lägger dom till rätta på min rygg. Jag släpper honom för en minut och ser honom djupt i ögonen. Han är förvirrad och ser på mig med lite lätt rynkad panna.
- Är vi ensama hemma? frågar jag snabbt och min röst är väldigt allvarlig
- mm, nickar han
Jag släper honom och tar bara tag i hans hand och börjar nästan små springa uppför trappan med Filip efter mig.
Jag drar in honom före mig in på hans rum och när jag nästan slänger in han håller han på att ramla när jag släpper hans hand. Han får tillbaka balansen precis i tid innan han slår i skrivbordet. Han vänder sig om mot mig med halv öppen mun. Jag ser på honom och sen drar jag av mig min tröja. Jag knäpper upp jeansen utan att släppa hans uppspärrade ögon med blicken.
När jag står i bara bh och trosor framför honom för andra gången och sen sträcker jag bak händerna och knäpper upp bh:n. Jag släpper den långsamt så den hamnar nedan för mina fötter. Filips ögon blir stora och hans redan lite halv öppna munnen bildar ett perfekt O. Jag tar två steg fram till honom och lägger mina händer på hans vältränade bröst. Ser ner på mina händer och kollar sen upp på honom igen.
- Filip, jag vill att du tar min oskuld... här och nu, säger jag med en bestämd röst som faktsikt inte darrar.
Han är tyst en stund och börjar sen långsamt skaka på huvudet.
- va? utbrister han och ser ner på mig
Jag glider ner med händerna längs med hans bröst och tar sen tag i kanten på mina trosor. Sen ligger även dom på golvet. Jag tar ennu ett steg mot Filip och lägger mina händer omkring hans hals. Jag kysser honom på nyckelbenen och sen börjar jag backa tills vi ramlar ner i hans säng. Jag kysser hans läppar och smeker med mina händer över hans rygg. Jag känner hur han ryser till och söker sen med händerna uppåt tills jag flätar in dom i hans hår. Jag nafsar honom försiktigt i örsnibben och sen kollar jag på honom igen.
- Filip, jag vill ha sex med dig.
Han drar efter andan men sen böjer han ner sitt huvud och kysser mig samtidigt som jag drar av honom hans byxor.

Som sagt så har vi fått tillbaka provresulteten för att se ifall Maya Belcido är en match, säger läkaren och rättar till sina glasögon igen. Han harklar sig.
Hon är en match, fortsätter han och riktar sin blick mot mamma men jag svarar så snabbt så att mamma inte hinner svara och han flyttar sin glasögon pryda blick mot mig.
- Då vill jag göra operationen, säger jag bestämt och det blir alldeles tyst i rummet och det enda som hörs är droppandet från Jessicas dropp.

Andas in, andas ut, andas in. Fan vad läskigt, det står en massa människor omkring mig med masker för ansikterna och handskar och usch det står bord med skalpeller bredvid mig. Jag kollar upp i den höga vita taket igen och försöker påminna mig själv varför jag självmant lätt mig få läggas in i en operations sal. För Jessicas skull. Mm jag känner mig så grymt osexig just nu när jag ligger här med någon ful grön hårmössa på mig, fint. Dom hade gått igenom operationen många gånger för mig och mamma. Jessicas mamma hade sagt fel till mig om operationen, dom skulle ta lite utav min lever för att ersätta lite av dom bakterier och sånt som var sjukt i Jessicas lever. Jag var rädd men det var för Jessicas skull. Min mage kurrade till, jag hade inte fått äta något innan operationen. Sist jag åt var i går kväll och då hade jag lasat in en hel ko i munnen kändes det som. En av sköterskorna vände sig mot mig och log, eller jag såg inte just hennes leende men jag såg på hennes ögon att hon log mot mig. Hon la sin hand på min.
- Du är hungrig hör jag, du ska få äta så fort du vaknar sen igen efter operationen, ler hon mot mig. Vet du, jag tycker att du är en så otroligt modig tjej som gör det här för din kompis. Det är väldigt modigt av dig. Vi ska söva ner dig snart vi väntar bara på att doktorn ska komma, säger hon och smeker lätt min handrygg med sin tumme och hon ler ennu mer mot mig.
- Tack, viskar jag och lyfter blicken mot taket igen och suckar.
Då öppnas dörren och en lång mörkhyad doktor kommer in och hälsar på alla i operationssalen med ett glatt hej. Han går fram och ställer sig bredvid mig och lägger en av sina handsk beklädda händer på min hand och ler mot mig han också genom masken för hans mun.
- Hejsan Maya, jag är Dr. Burke och jag ska utföra din operation idag. Jag ska göra mitt allra bästa och allt kommer gå bra så nu ska du få sova lite, säger han och kollar upp på en doktor som sitter bakom mig med narkosen som ska få mig att somna. Jag nickar mot Dr. Burke och narkosdoktorn sätter en stor mask över min mun och näsa. Den snälla sköterskan ber mig att börja räkna baklänges från 10 men jag hinner bara till 7 innan jag drars in i ett behagligt mörker och mitt huvud blir väldigt tungt.
Efter Mayas operation
Aj mitt huvud. Jag är törstig. Jag måste säga till någon att jag är törstig, och hungrig för den delen med. Mamma jag är, nej men det hörs ju inget, vart är min röst? mmm mitt huvud gör ont och det är så tungt. Jag har fortfarande mina ögonlock stängda och hela min kropp känns dommnad. Men jag kan höra allt som hörs om kring mig. Jag hör min mamma prata med doktorn om att operationen gick bra och att Jessica opereras just nu. Asså jag är så himla törstig men jag kan inte säga till någon. Jag skruvar lite på mig och ger ifrån mig en suck och sen känner jag mammas hand på min arm.
- Gumman, är du vaken? Gumman?
Äntligen hittar jag min röst, den är sömndrucken och lite hes men man kan i alla fall höra vad jag säger.
- mm, mamma kan jag få vatten.
- vatten, javisst gumman ska hämta lite vatten åt dig, säger hon och jag hör hur hennes klackande skor lämnar rummet. Det blir tyst och jag öppnar långsamt ögonen och ser upp i det vita taket. Mamma kommer tillbaka och jag vänder min blick mot henne och reser mig upp lite i sängen för att kunna ta emot plastmuggen med ett sugrör i som hon sträckte mot mig. Vattnet renar min hals och när jag ger mamma muggen igen känns min röst normal igen.
- Mamma vet du hur Jessica mår? frågar jag och sätter mig rakt upp i sängen
- Nej gumman, jag tror hon opereras just nu, säger mamma och ler mot mig samtidigt som hon fixar till täcket nere vid mina fötter.
- Okej, säger jag tankfullt och lutar mig bak mot kudden igen. Jag ser upp i taket och ber en tyst bön till gud och sluter sen ögonen. Jag drar upp täcket till mina kinder och mitt huvud faller lite åt vänster ner i kudden och jag somnar om.
3 timmar senare
Mmmmm, jag gäspar och låter mina armar lämna täcket. Jag sträcker ut dom så långt jag kan. Jag sträcker ut fingrarna och rätar ut benen och gäspar en gång till innan jag låter armarna falla ner på täket igen. Jag gnuggar mig i ögonen och ser att mamma inte är inne i mitt rum. Undra vart hon är? Men vad är det för ljud? Är kranen på inne på toan? Jag reser mig upp och går fram till dörren som leder in till badrummet och trycker ner handtaget. När jag svänger upp dörren så ser jag att kranen inte alls är på. Det är mamma, hon sitter på golvet med huvudet mellan sina händer och hon hickar, snyftar och snorar.
- Mamma? säger jag osäkert och ser ner på henne. Hon lyfter på sitt huvud och ser upp på mig och torkar snabbt bort några tårar från kinderna och försöker få bort ränderna av mascaran som runnit. Hon harklar sig och reser sig upp från golvet, rättar till sin blommiga blus och borstar av sin gråa kjol. Sen går hon fram till mig och vänder mig om och vi går tillbaka till min säng. Jag kryper upp i den och mamma sätter sig på sängkanten och tar min hand i sin.
- Vad är det mamma? säger jag och ser in i hennes ögon och jag känner hur paniken slingrar sig kring kroppen.
Hon harklar sig igen och kollar ner på våra sammanlänkade händer för att sen se upp på mig igen.
- Gumman, Jessica... hon-hon har inte vaknat en.
- jaha men hon vaknar väl snart, hon sover alltid länge, säger jag och fattar inte vad det är hon snackar om
- Nej gumman, hon-hon mår bra och är stabil och operationen gick bra men... hon har hamnat i-i koma, mamma snyftar till och kollar bort. Hennes ord bränner igenom min hud, slår till mig i ansiktet med en gigantisk hand, jag hör ett skrik i mitt huvud och något brister, något rasar innut i mig och jag tror att det är mitt hjärta. Skriket i mitt huvud är så gällt och det är inte förens en massa läkare kommer in rusandes i mitt rum och trycker ner mig i liggande ställning i sängen förens jag inser att det är jag som skriker. Någon sätter en hand på min hals för att känna på min puls och jag känner ett stick i ena armen då någon ger mig en spruta med lungnande medel i. Tårarna sprutar ur mina ögon och min mage krampar och drar ihop sig i en smärtsam rörelser.
- HUR FAN KAN OPERATIONEN GÅTT BRA OM HON LIGGER I KOMA!!! skriker jag bryter ihop, en av dom kvinnliga läkarna tar tag i min hand och mamma tar min andra hand och smeker min panna.
- Gumman det kommer bli bra, det kommer bli bra, säger mamma och drar upp mig i hennes famn.
- Det kommer inte bli bra, min bästa vän ligger i koma, tänk om hon inte vaknar, tänk om hon aldrig vaknar mamma!! Hur ska jag klara mig utan henne, om hon dör... då dör jag, säger jag och min blick blir alldeles suddig av tårar.
Den kvinnliga läkaren är den enda som är kvar i rummet nu och hon sätter sig på sängen och ser på mig med sorgsna ögon.
- Jo Maya, jag var med under Jessicas operation och den operationen kunde inte ha gått bättre. Hon är stabil och mår bra, tumören är borta och vi tog bort den sjuka delen av Jessicas lever, bakterierna i den lilla del av din lever som du gav till Jessica fick Jessicas lever att må bra igen tills vidare. Men ibland, hur bra operationen en gick... kan det hända att patienten inte vaknar. Att kroppen inte kan. Jessica andas genom en tub i halsen för tillfället för hon kan inte andas själv. Om hon inte vaknar av sig själv och börjar andas utan hjälp inom 2 veckor, kan det orsaka stora hjärnskador. Om det händer och Jessica inte kan andas själv och är fast vid en maskin hela sitt liv, då är det bättre att låta henne gå. Jag berättar inte det här för att skrämma dig, utan för att förbereda dig men jag vill också säga att, läkaren som heter Dr. Grey vad jag kan se på hennes namn skylt tar en paus men fortsätter igen.
- Det jag också vill säga är att medicinska mirakel händer varje dag, hon ser på mig och hon säger varje dag väldigt lånsamt och med stor tyngd på orden.
- Mirakel händer hela tiden, så det kan hända att Jessica vaknar, börjar andas av sig själv och mår bra utan att ha fått några hjärnskador, men du ska inte hoppas för mycket, avslutar hon och ser på mig. Jag andas in och snyftar till. Min underläpp darrar till och sen andas jag ut dom ostadiga orden.
- Kan jag få träffa henne?
Dr. Grey ler mot mig och nickar. Hon ställer sig upp och sträcker ut sin hand. Jag glider ur mammas grep och stiger ur sängen. Går fram till Dr. Grey och tar hennes hand. Vi går ut i korridoren. Jag har på mig min rosa mjukis dress och jag har håret uppsatt i en slarvig hästsvans. Vi viker runt ett hörn och sen står vi utanför samma dör som jag och mamma knackade på för knappt en vecka sen. Rum 1144. Dr. Grey knackar på och jag hör hur Marie snytter sig där inne och jag kan också höra Jessicas pappa Rolfs mörka röst. Det är hans röst som ropar till oss att vi får komma in. Jag blir lite chockad när jag ser att Jessicas storebror Mikael sitter i en av stolarna i hörnet och stirrar ut i luften med halv öppen mun. Jag som trodde han var i New York, han måste väl tagit första bästa flyget hem antar jag. Sen glider min blick till Jessica och dör hon ligger i sin säng. Hon ligger där och det ser ut som om hon sover om man bortser från den långa slangen som sitter i hennes mun och ner i hennes hals, droppet bredvid hennes säng, någon annan konstig maskin och sen den där läskiga tv maskinen som visar hur Jessicas hjärta slår. Jag hör hur mammas klackar kommer in i rummet och hur dom stannar i dörr öppning. Mitt ansikte drars ihop i ett grin och jag stänger ögonen när tårarna kommer i en ny omgång. Jag snyftar till och sänker ansiktet. Jag står i mitten av rummet och just när jag hör hur mamma tar ett steg in i rummet kollar jag upp och går fram till Jessica. Jag ser först på hennes ansikte. På hennes blonda hår som ligger utspritt på den vita kudden, ögonlocken som är stängda över hennes mörka ögon och hennes annars så rosa kinder som är alldeles bleka nu. Jag lägger min hand över hennes och snyfter till igen. Jag kramar hennes hand och sen brister allt. Jag böjer mig ner över min bästa vän och kramar om henne. Alla står tysta så dom tysta ljuden som ingen annars tänker på fyller rummet, pipandet från tv maskinen, droppets droppande, mammas och Maries snyftande, Mikaels tysta klago rop, Rolft tysta tårar och mitt hulkande när jag ligger över min bästa kompis näst intill livlösa kropp.
Hon drar T-shirten över huvudet och sticker in sina smala ben i byxorna. När hon är klar vänder hon sig om och sätter sig på sängen.
- Vad ska vi göra? frågar hon och jag ser att hon är lite röd om kinderna
- Jag vet inte, vad vill du?
Hon ser sig omkring i mitt rum och lyser plötligt upp.
- Kan vi inte spela the sims, skrattar hon
När jag ser in i hennes ögon skrattar jag också, hon är verkligen någon jag vill lära känna mer.

HAHAHAhahah, Filip sitter och garvar åt något videoklipp på youtube och jag sitter lite bakom och fnissar jag med när min mobil börjar vibrera. Ett sms från mamma och jag kommer just ihåg att vi skulle åka och hälsa på Jessica idag på sjukhuset vid kl 7. Jag trycket på öppna och läser snabbt igenom smset samtidigt som jag reser mig upp.
- Hej gumman. Vad är du för någonstans, vi ska åka och hälsa på Jessica om en halvtimme, kom hem.

Jag skickar i väg ett snabbt svar och när jag släpper mobilen med blicken ser jag att Filip vänt sig bort från dataskärmen och mot mig.
- Måste du hem?
- Aa jag ska åka och hälsa på Jessica på sjukhuset, säger jag och börjar gå mot dörren ut till hallen.
- sjukhuset? vad är hon för sjuk? frågar han med rynkad panna
Jaq känner hur en klump bildas i magen och min hals snurrar ihop sig så jag får svårt att andas. Filip ser hur mitt ansikte skiftar uttryck och han går fram till mig och lägger en av sina händer på min arm.
- det är okej, du behöver inte säga något, säger han, vi går och ser om dina kläder är torra, fortsätter han och går förbi mig nerför trappan och går in i badrummet där tummlaren som tummlat mina kläder har stängts av och ser ut att vara klar. Filip plockar ut mina kläder och slänger dom till mig. Jag drar av min t.shirten jag lånat och tar av min mjukisbyxorna och tar på mig mina egna kläder. Jag går ut i hallen och börjar snörra på mig mina converse och reser mig upp för att sträcka mig efter min väska men framför mig står Filip och håller fram den till mig. Jag ler och tar emot den.
- Tack vi hörs, säger jag
- hejdå, säger han och jag vänder mig om mot dörren coh går ut.
Det är lite kyligt och jag drar min jacka lite hårdare intill mig och börjar gå hem. När jag öppnar dörren som leder in till mitt gula hus kommer mamma mot mig och drar med mig ut igen.
- Vi är jätte sena nu gumman så vi får åka direkt, kvittrar hon och startar bilen och börjar backa ut. Jag knäpper på mig bältet och hummar till svar.
- Vart har du varit hela dagen? frågar mamma och kollar nyfiket på mig
- Jag har bara varit ute och gått i skogen lite gran, säger jag med låg röst och kollar ut igenom bilfönstret. Bilar svichar förbi och landskapet utanför ändras från skog till landsbyggd och sen kommer vi in till stan. Jag sluter ögonen och lutar huvudet mot det kalla fönstret. Jag försöker att andas djupt och regelbundet för att lugna ner mig. Jag är rädd, rädd för att träffa Jessica. Eller det är inte just Jessica jag är rädd för utan det är miljön hon är i. Jag är rädd för att se henne ligga i en sjukhus säng med dropp och en massa andra maskiner och nålar och sladdar överrallt. Jag känner mig lite spyfärdig men tänker på att jag ska få träffa Jessica igen och lite glädje sipprar sig in igenom all rädsla. Mamma stannar bilen och jag öppnar ögonen och ser en stor brun tegelbyggnad. Sjukhuset. Jag öppnar dörren och glider ur sättet och slår igen dörren.
Mina blötta converse mot det kalla gråa sjukhusgolvet bildar en irriterande gnissel som blandas med mammas klickande klackar när hon trippar fram till reseptionen och frågar om vart Jessica Torenson ligger. Vi får ett rumsnummer och en väg beskrivning och styr sen stegen mot hissen. Jag trycker in knappen där det står nr 4:a på och ställer mig sen tryckt mot väggen och ser på när mamma målar på lite mer läppglans på henner redan glansiga läppar och hur hon puffar upp sitt mahogny bruna hår. Hon vänder sig mot mig och ler sitt mjuka varma mamma leende och kramar om mig. Hiss dörrarna öppnas och Vi vänder oss om och går ut i ännu en korridor. Vi börjar kolla oss omkring efter rumm 1144 och vi behöver inte gå så särskillt långt förrens vi står utanför en dörr med en skylt där det står 1144 på. Jag sträcker fram handen och knackar lät på dörren. Ett hest lågt kom in hörs och jag öppnar dörren och kliver in över tröskeln. Jessica ligger i en vit sjukhus säng och jag ser att hon har på sig den rosa pyjamasen som hon fick av mig i julklapp. På tv:n framför henne rullar Gossip Girl, hennes favorit serie som hon alltid tjatar på mig att jag ska börja kolla på. Hon har håret uppsatt och ser rätt risig ut och när hon ser mig spricker hon upp i ett leende. Jag ler mot henne men börjar sen gråta och springer fram till henne och slänger mig nästan på henne men hindrar min i sista stund och saktar farten för att istället bara slå armarna om hennes hals. Jag gråter så att det droppar ner svarta tårar av mascaran ner på hennes vita kudde och jag känner hur min tröja blir blött då Jessicas tårar rinner ner och landar där på min axel. Jag hör Jessicas mamma säga något till mamma om att gå ner till kaféterian och om att lämna oss lite ifred men jag lyssnar inte så noga. När jag hör dörren slås igen lutar jag mig bak och tårkar mig om kinderna och kollar in i Jessicas mörka ögon och en ny omgång tårar börjar rinna ur mina ögon.
- hah det kanske är en dum fråga men hur mår du? snyft-skrattar jag
Jessica skrattar till och hon måste torka sig i ögonen en gång till innan hon svarar
- Så där, jag har canser i min lever... så doktorn försöker hitta en som matchar mig så.
- i levern? frågar jag och jag känner hur min underläpp börjar darra men Jessica lutar sig bara fram och sätter händerna om mina kinder.
- Jag mår bra, skrattar hon och tårarna glittrar i hennes ögon
Då får jag plötsligt en idé, jag fryser till och reser mig sen upp. Jessica kollar på mig och jag förklara för henne att jag bara ska gå och prata med mamma om en sak. Sen innan hon hinner fråga om mer vänder jag mig om och går ut ur rummet och stänger dörren efter mig. Jag springer fram till hissen och trycker på 2:an, dörrarna stängs och den där irriterande hissmusiken snirklar sig in i mina öron och svetsar sig fast på min hjärna så att jag medan jag letar efter bordet där mamma och Jessicas mamma Marie sitter nynnar på någon obetydlig entonig melodi. När jag får syn på dom springer jag fram till dom och drar ut en av stolarna och sätter mig ner vänd mot Marie.
- Jessica har canser i levern? eller hur?
- mm ja? säger och tveksamt och ser frågande på mig
- Hur gör dom när dom hittar en som matchar henne? frågar jag hetsigt
- Ja dom tar bort en liten del av matchens lever och sätter in den i Jessica, säger hon och blir bara mer och mer tveksam
- Jag vill kolla om jag är en match, säger jag och är nu helt stirrig
Jag känner mammas hand på min axel och och vänder mig imot henne och stirrar på mig men jag vänder mig bara tillbaka mot Marie.
- Jag vill kolla om jag är en match, upprepar jag
- Är du säker på det? frågar Marie chockat och ser från mig till mamma och tillbaka till mig
- Ja det är jag, säger jag bestultsamt och vänder mig tillslut emot mamma som sitter och rycker i min axel coh fortsätter.
- Mamma, Jessica är min bästa vän jag vill bara se om jag är en match och om jag är det då kan vi ta det har samtalet, säger jag frustrerat och vänder mig mot Marie igen.
- Jag vill kolla om jag är en match Marie.
2 timmar senare och några prover senare

Jessica
En lång läkare med brunt hår och lång vit rock kommer in till mig och Jessica när vi sitter mitt i ett skrattanfall. Han harklar sig och rättar till sina bruna glasögon och frågar med mörk röst vad våra föreldrar är. Mellan hennes fnissattacker får Jessica faktiskt fram att dom åkt hem för att hämta lite nya kläder till henne nu när hon endå har besök. Han kollar en stund bara på oss och säger sen men låg röst att han fått tillbaka provresultaten men att vi ska vänta med att få veta vad resultatet är när våra föreldrar är närvarande. Jessica vänder sig imot mig och frågar med rynkad panna.
- Vadå för provresultat? Jag viker undan med blicken men då skriker hon bara på mig att kolla på henne igen.
- vadå för provresultat Maya, säger hon igen med ljusröst, jag blir tvungen att svara men jag väntar tills doktorn lämnat rummet.
- Jag testade mig om jag är en match, en match för dig och din sjuka lever, ler jag lite svagt. Jessica blir helt mållös och ser chockat på mig. Precis då öppnas dörren och den långe doktorn kommer in i rummet igen med Marie och min mamma i släpp tåg. Dom pratar en massa om att dom har fått provresultaten och Marie går och sätter sig i stolen bredvid Jessicas säng och mamma ställer sig bakom mig och smeker mitt hår.
- Som sagt så har vi fått tillbaka provresulteten för att se ifall Maya Belcido är en match, säger läkaren och rättar till sina glasögon igen. Han harklar sig.
- Hon är en match, fortsätter han och riktar sin blick mot mamma men jag svarar så snabbt så att mamma inte hinner svara och han flyttar sin glasögon pryda blick mot mig.
- Då vill jag göra operationen, säger jag bestämt och det blir alldeles tyst i rummet och det enda som hörs är droppandet från Jessicas dropp.
Jag sätter mig på huk framför mina saker och börjar plocka ihop allt och häller ner det i min väska. Jag reser mig upp och börjar gå mot skolans dörr. När jag går runt hörnet och är som närmast Alex och Robin vänder jag blicken mot dom. Möter först Robins ledsna ögon och kollar sen rakt in i Alex oroliga och sorgsna och bryter ihop. Jag vänder mig bort från skolan och rusar gråtandes bort, bort där ifrån. Jag känner hur Alex blick bränner i ryggen men jag bara springer och springer.


Leran skvätter upp på mina jeans och jag får gräsfläcker på knäna som redan är smutsiga då jag ibland tappar balansen och faller fram åt. Men jag springer bara framåt och reser mig upp från fallen i farten. Jag kan inte se någonting, bara en massa färger och former. Det känns som om hela min kropp har domnat bort men jag kan inte sakta ner eller stanna. Jag är så inne på att bara fortsätta springa att jag inte lägga märket till att himlen öppnat sig över mitt huvuvd och spyr ut regn förens jag rusar rakt in i ett träd och ramlar ner på marken. Jag kan inte röra mig, mitt huvud dunkar och jag fryser. Jag rullar över så jag ligger med ansiktet uppåt och regnet blandar sig med mina tårar. Jag öppnar ögonen och ser att ovanför mig är det en ranglig träkojja. Mina ben är darriga men jag reser mig upp och stödjer mig mot träd stammen och ser mig omkring efter nått att kunna klättra upp på och ser att det är fast spikade träbitar längs med ena sidan av trädet. Jag sträcker mig upp för att nå en av pinnarna och ställer mig lite på tå. Min hand greppar tag och jag kollar ner för att försäkra mig om att jag sätter foten på rätt ställe sen trycker jag mig upp. Jag puttar bort luckan som är för den lilla öppningen i kojjan och häver mig upp. Det är rätt liten, mörkt och fuktigt så jag drar undan den slitna rödvita gardinen som med tryck knappar tryckts upp för den lilla fyrkantiga hålet. Det regnar fortfarande och jag kryper ihop inne i det ena hörnet och kramar om mig själv for att försöka värma upp mig själv. Jag sluter ögonen och börjar tänka igenom morgonens händelse. Det var inte det att Paul tog min väska och förstörde mina saker utan att Alex inte ens gav mig en blick och när han väl såg på mig var det när jag stod upptryck mot en väg och han gör ingenting. Inte ens min bror gör någonting, dom hade inte behövt springa fram och slå ner Paul och hans gäng men dom hade väl endå kunnat springa efter en lärare eller någonting. Jag känner ett hugg i magen när jag tänker på sanningen. För sanningen är den att det är aldrig någon som springer efter en lärare, det är aldrig någon som dröjer kvar sin blick vid mig när Paul och Biffen står och slår mig i magen vid det gammla cykel skjulet bakom skolan. Folk ger mig en enda blick, ser in i mina lidande ögon och flyttar sen blicken och börjar prata om deras små obetydliga problem medan jag får stryck bara några meter bort. Den enda personen som faktiskt springer fram och försöker hjälpa mig som själv får stryck, som ser in i mina lidande ögon och skriker mitt namn, som en gång hoppade upp på Pauls rygg och började slå honom för att sen bli ner dragen på marken och bli sparkad på så hon började blöda från munnen är Jessica. Hon vågar och får själv stryck för att hon är den enda som vill hjälpa mig, min enda hjälp ligger på sjukhuset och har canser. Jessica är den som vågar skrika åt dom människorna som står och disskuterar sina små problem och skiter i mig, Jessica är den som springer efter lärare, Jessica är den personen som siktar in en perfekt spark mellan Pauls ben. En spark som får han att falla ihop och oss en chans att springa in och gömma oss inne på toaletten, faktiskt skrattandes för att hon gett honom en spark som han antagligen inte kommer kunna gå efter. Jag skrattar lite när jag tänker på det och bryter sen ihop igen och drar mina ben ännu närmre mig.
Oj! Jag rycker till när jag hör ljudet av någon som försöker klättra upp och jag trycker mig mer mot väggen. Jag måste ha somnat och gnuggar mig lite trött i ögonen och blir sen rädd när jag ser ett par händer komma upp ur hålet i kojjan som är ingången. Jag ser blont hår och tror först att det kommer vara Alex men sen ser jag ett okänt ansikte, en killes ansikte. Han ser in i mina ögon och ler och kravlar sig sen in i kojjan. Han säger inget utan sätter sig i andra hörnet och ser bara på mig. Han har blond/brunt hår av vad jag kan se i mörktet och en svart tröja över en vit skjorta och mörka jeans. Jag kan inte riktigt se färgen på hans ögon men dom ser blåa ut och när jag låter blicken svepa över hans läppar särar han på dom och börjar prata.
- Hej jag heter Filip, säger han efter en stund och räcker fram sin hand, jag skakar den och säger hej jag med och att jag heter Maya och han ler mot mig. Jag känner mig lite obekväm och blir tvungen att fråga.
- Känner jag dig? säger jag lite blygt och känner mig väldigt dum.
- nej det gör du inte, jag har precis flyttat hit och jag såg när du kom springandes i dag på morgonen när jag åkte till skolan med min pappa för att hälsa på. Jag ska börja där nästa vecka, säger han och ler och fortsätter sen. När vi kom tillbaka alldeles nyss såg jag att din väska fortfarande låg kvar på marken så jag tänkte att jag skulle se om du mådde bra och så, säger Filip och ler mot mig. Fuck min väska ligger kvar på marken och det har regnat som fan, tänker jag och rynkar ihop min panna. När jag ser upp igen efter att bekymrat studerat det mörka trä golvet så sitter Filip bara tyst och kollar ut genom fönstret.
- Tack, för att du kom och ee skulle kolla hur jag mådde typ, säger jag och han ser på mig och ler
- lungt, desutom så var jag lite självisk också, skrattar han. Jag tänkte att om jag ser hur du mår så kanske jag slipper vara den ensamma nya killen i skolan som alla retar och så, tänke att det skulle ju vara skönt att nästan känna någon i alla fall.
- Du kommer inte bli retade eller mobbad, det finns bara ett mobboffer i skolan och det finns bara en människa som alla hatar även fast jag inte är direkt ny där, mummlar jag och tänker inte på att jag uttalar mina tankar högt.
- va vad sa du? frågar Filip chockat och jag ser upp på honom
- va nej jag sa ingenting, ingenting, suckar jag och försöker le men måste bita ihop för att inte börja gråta mitt framför den här nya snälla killen.
- blir du mobbad?  frågar han och han låter både ledsen och lite arg på rösten
- eee nej, jag ee nej du kommer trivas på skolan tror jag, hoppas jag men vad, du behöver inte sitta här om du inte vill, säger jag och ler lite halvt igen. Han ser tveksamt på mig men släpper ämnet.
- okej ja tack, du fryser och är alldeles blött. Skolan är slut nu tror jag för klockan är 4 så, vill du hänga med in? frågar han. Jag blir lite chockad och ryser faktiskt till, han har rätt jag fryser.
- Jag är själv hemma, mina föreldrar jobbar och min syrra bor i Göteborg så, lägger han till
- ee okej, säger jag och han gör en skest emot hållet i golvet med sin hand
- damerna först, säger han och jag ler lite svagt och börjar sen klättra ner för trä stegen.
Vi går över den asfalterade vägen och han leder mig mot ett rött hus med vita knutar som ligger längst ner på vägen. Han låser upp dörren och kliver åt sidan så att jag kan gå in först. Hallen är stor och ljus och en dörr står öppen till vänster och där inne ser jag ett stor ljust badrum.
Jag tar av mig min rosa kavaj och ser ner på den. Alldeles smutsig men den går nog att tvätta hoppas jag, det klarar nog mamma av. Sen slår det mig, nej mamma kan inte tvätta den då kommer hon undra hur den blev så smutsig, jag ser ner på mina jeans, det är också bevis och lika så är mitt vita linne inte vitt längre. Jag står alldeles tyst och stirrar och känner sen hur Filip tar min kavaj ur mina händer.
- ee vi kan tvätta den, vi kan göra det nu om du vill, säger han och ser på mig
Jag ser upp och får plötsligt blackout i hjärnan och drar av mig mitt linne och knäpper upp mina jeans och räcker dom till honom och fattar inte vad jag gjort förens jag får syn på Filips chockade ansikte. Panik, vad gör jag jag står nästan helt naken framför en kille jag precis träffat. Han tar mina kläder och vänder sen sig om och går in i badrumet till vänster och slänger in dom i tvättmaskinen. När han kommer tillbaka ut till hallen går han förbi mig och låser dörren och ställer sig sen bredvid mig.
- Ska vi gå upp till mitt rum så kan du få låna lite kläder tills dina är klara, säger han generat
- mm visst, säger jag tyst och jag känner hur mitt ansikte brinner och jag måste väl se ut som en tomat i ansiktet, vilket gör att jag matchar mina röda underkläder jag har på mig. Så pinsamt. Jag är ju helt dum i huvudet.
Filips perspektiv:
Jag vet inte redigt vad jag ska göra så jag börjar gå mot trappan som leder upp till mitt rum. Hmm tänk på något annat Filip, tänk på något annat typ som mögel, en tjock tant med hår på hakan vad som hälst men tänk inte på att det går en skit snygg brunhårig tjej i bara sina underkläder bakom sig. En blåögd tjej med röda sexiga underkläder, ååå fuck. Jag känner hur jag blir lite hårdare i byxorna och ååååå tänk på en gammal tjock tant... gud i himmelen vad snygg hon är. Maya, vilket fint namn.
Jag öppnar dörren till mitt rum och låter Maya gå in först, vilket jag ångrar som fan när min blick glider ner mot hennes pefekta rumpa. Stå emot Filip, stå emot titta bort NU.
Jag går fram till min garderob och rotar fram ett par mjukisbyxor och en grå t-shirt och vänder mig om för att räcka dom till henne. Fan vad snygg hon är, hoppas inte det syns att jag har stånd. Jag räcker kläderna till henne och hon tar sakta emot dem.
Hon drar T-shirten över huvudet och sticker in sina smala ben i byxorna. När hon är klar vänder hon sig om och sätter sig på sängen.
- Vad ska vi göra? frågar hon och jag ser att hon är lite röd om kinderna
- Jag vet inte, vad vill du?
Hon ser sig omkring i mitt rum och lyser plötligt upp.
- Kan vi inte spela the sims, skrattar hon
När jag ser in i hennes ögon skrattar jag också, hon är verkligen någon jag vill lära känna mer.

Sorry för aaaaaassss dålig uppdatering och för det skit dåliga inlägget